BASIN MÜZESİNE İLK İMZA

İlkleri gerçekleştiren Gazeteciler Cemiyeti, tarihi Paşa Konağını Basın Müzesi olarak Balıkesir'e kazandırıyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğe değer bulduğu projenin imzaları atıldı. Balıkesir Basınının yüz akı olacak ve yaklaşık 135 bin liralık harcamanın yapılacağı projede çalışmalara başlanıldı.

 

Gazeteciler Cemiyeti, tarihi Paşa Konağını Basın Müzesi olarak Balıkesir'e kazandırıyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğe değer bulduğu projenin imzaları atıldı.

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Tarihi Paşa Konağı'nı Basın Müzesi'ne dönüştürme yolundaki projesini hayata geçirdi. Yaklaşık 135 bin liralık harcamanın yapılacağı projede çalışmalara başlanıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen proje kapsamında oluşturulacak Basın Müzesi, 130 yıllık geçmişe sahip Balıkesir Basın tarihine ışık tutacağı gibi kentte görülmeye değer tarih miraslarına bir yenisi eklenecek.

Gazeteciler Cemiyeti'nin hazırlayıp 2013 Sosyal kalkınma Mali Destek Programı kapsamında GMKA'ya sunduğu "Tarihi Paşa Konağı  Medya Merkezi ve Basın Müzesi" projesi desteklenmeye lâyık bulunan 46 proje arasında yer aldı.

BGC Başkanı Ramazan Demir, cemiyet tarafından hazırlanan ve desteklenmeye uygun görülen projenin "destek sözleşmesi"ni GMKA'da düzenlenen törende Ajans Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile birlikte imzaladı.

MEDYANIN YÜZ AKI OLACAK

BGC Genel Sekreteri Devrim Derin, uygulanmasına hemen başlanacağını açıkladığı "Medya Merkezi ve Basın Müzesi" projesinin Balıkesir Basınının yüzakı olacağını bildirdi.

Balıkesir'in 130 yıllık basın tarihe yönelik bugüne değin ciddi bir çalışma olmadığına dikkat çeken Derin, bu eksikliğin giderilmesi noktasında BGC'nin son yıllardaki en ciddi adımı attığını söyledi. 

Derin, Balıkesir'in ilk gazetesini "SES" adı altında yayımlayan Hasan Basri Çantay'dan Mustafa Necati Bey'e, Münir Yenal'den Cahit Albayrak'a, Şemsi Aran'dan İzzettin Yaşbek'e, Fikri Özakbaş'tan Ekrem Balıbek'e kadar Balıkesir Basınına katkı ve emeği geçen üstadların anısının da yaşatılacağı müzede, geçmişten günümüze gazete, dergi, radyo ve televizyon yayıncılığı alanında kullanılan malzemelerin sergileneceğini açıkladı.

Derin, cemiyet yönetimin bu konu üzerine uzun sayılabilecek süredir yürüttüğü çalışmaları belli bir noktaya getirmenin gururunu Balıkesir Basınıyla birlikte paylaştıklarını belirterek, katkı ve emeği geçen herkese teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

BALIKESİR BASININA ÇAĞRI

Müzenin oluşturulmasında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile işbirliği yapılacağını açıklayan BGC Genel SekreteriDevrim Derin, Balıkesir ilindeki basın-yayın kuruluşlarının sahip ve yöneticileriyle gazetecilere de arşivlerindeki malzemeleri  Basın Müzesi'nde sergilenmek üzere BGC Genel Sekreterliğine bir tutanak dahilinde teslim etmeleri çağrısında bulundu.

Derin, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi olarak  kullanılmaya başlanılan Tarihi Paşa Konağı'nın "Basın Müzesi"ne dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan projenin iştirakçileri arasında, Balıkesir Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği veÇanakkale Aktif Gazeteciler Derneği'nin de bulunduğunu bildirdi. 

Kayıt : 21.05.2013

BALIKESİR GAZETECİLER CEMİYETİ
BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi / Karesi Mh. Kaya Sk. No: 8 - BALIKESİR elektronik posta adresimiz: balikesirgazetecilercemiyeti@gmail.com
Tel : 0266 239 20 10    Gsm : 0531 851 10 10    Fax : 0266 239 20 10
Copyright © 2024 bgc.balikesir.gen.tr - Her Hakkı Saklıdır !